HOLBEIN'S SUSHI BAR FRANKFURT ON THE MAIN, GERMANY 2012

The empty space in the basement of Holbein’s renowned restaurant at the Städl Museum in Frankfurt has been transformed into a sushi bar with a few selected additions. The materials used here fuse together, interrelating just like the individual layers that make up the flesh of a fish. The pale timber floor-to-ceiling slatted cladding was developed based on this core idea. According to PSLAB’s lighting concept, built-in spotlights are located between the ceiling slats. The Japanese dishes are prepared in-situ at the white Carrara marble counter. The work surface is separated from diners by a narrow panel of smoked glass. A shelf with backlit stamped-metal ornaments hangs behind the bar. The sushi bar complements the historic setting of Holbein’s with a gastronomic experience set in a minimalist interior. Team: Ester Bruzkus, Patrick Batek, Ulrike Wattenbach, Kerstin Günther